Η ιστορία μας

Η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. γεννήθηκε το 1975, ύστερα από την ένωση της Δημοκρατικής Ανανεωτικής Πρωτοπορίας (φοιτητικής παράταξη των αθηναϊκών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι ) και της Νέας Δημοκρατικής Φοιτητικής Κίνησης (παράταξης της Θεσσαλονίκης). Αυτές είχαν ιδρυθεί το 1974, εκπροσωπώντας συνδικαλιστικά στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όλους τους έλληνες φοιτητές, προάγοντας παράλληλα τις φιλελεύθερες και δημοκρατικές αρχές τους. Με αυτούς τους στόχους σα βάση και το φοιτητικό κίνημα ακόμη σε αναβρασμό, το πρώτο επίσημο ποσοστό της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. πανελλαδικά, άγγιξε μόλις το 8% στις φοιτητικές εκλογές. Βέβαια από τότε πολλά άλλαξαν.

Σήμερα, η Δ.Α.Π. απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των ελλήνων φοιτητών και συνεχίζει να πρωτοπορεί. Με 10.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη , σε 19 πόλεις της Ελλάδας και 40 του εξωτερικού , αποτελεί τη μεγαλύτερη και δυναμικότερη φοιτητική παράταξη στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Δίχως να σταματά να ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα της ζωής του φοιτητή, δίχως να σταματά την ουσιαστική της παρέμβαση στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου, με καινοτόμες προτάσεις και υπεύθυνες θέσεις, με συνεχή παρουσία για να δικαιολογήσει ότι όχι τυχαία η πρωτιά ανήκει σε αυτή.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΝΕΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.

Η ΔΑΠ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 1999-2000.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ Η ΔΑΠ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ,

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: