Οικονομική ενίσχυση-Στέγαση φοιτητών

Οικονομική Ενίσχυση – Στέγαση Φοιτητών
Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας έχει καταστήσει την προώθηση κοινωνικών μέτρων προς όφελος των φοιτητών – σπουδαστών ως μονόδρομο. Η ελληνική οικογένεια αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στο κόστος σπουδών και οφείλει το Κράτος στο μέτρο του εφικτού να παρέμβει δίνοντας παράλληλα ευκαιρία στην ιδιωτική πρωτοβουλία να προσφέρει λύσεις.
«οφείλουν να δωθουν κίνητρα για επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό»
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…
Κίνητρα για επαναπατρισμό επιστημόνων
® Χορήγηση οικονομικών, θεσμικών και φορολογικών κινήτρων με στόχο τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.
® Παροχή δανείων για έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας.
© Παροχή σε τελειόφοιτους φοιτητές – σπουδαστές χαμηλότοκων δανείων προκειμένου να ξεκινήσουν επιχείρηση πάνω στο αντικείμενο σπουδώντους.
Οικονομική ενίσχυση των φοιτητών – σπουδαστών
© Οικονομική ενίσχυση των φοιτητών – σπουδαστών με τη χρήση των προαιρετικών άτοκων δανείων τα οποία ο φοιτητής – σπουδαστής θα μπορεί να παίρνει από ιδιωτικό η κρατικό τραπεζικό ίδρυμα με την εγγύηση του κράτους. Η εξόφληση του δανείου θα αρχίζει ένα έτος μετά την αποφοίτηση του και θα συνδέεται με το επίπεδο επαγγελματικής του αποκατάστασης και το επίπεδο εισοδήματος του.
Καθιέρωση ανταποδοτικών υποτροφιών
© Άμεση καθιέρωση των ανταποδοτικών υποτροφιών σε φοιτητές – σπουδαστές με περιορισμένους οικονομικούς πόρους που πετυχαίνουν αξιοπρόσεκτες επιδόσεις.
Στέγαση – Φοιτητικές εστίες
© Μεταβίβαση της λειτουργίας των φοιτητικών – σπουδαστικών εστιών από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας στα κατά τόπους ακαδημαϊκά ιδρύματα καθώς και των αντίστοιχων κονδυλίων λειτουργίας ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και επίβλεψη τους. Στόχος θα πρέπει να είναι η δωρεάν παροχή αξιοπρεπούς στέγης σε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές.
© Χορήγηση κινήτρων σε ιδιώτες προκειμένου να κατασκευάσουν ιδιωτικές εστίες συμβεβλημένες με το Κράτος, στις οποίες ο φοιτητής – σπουδαστής θα πληρώνει χαμηλό μίσθωμα (συνέχιση και ενίσχυση της μεθόδου ΣΔΙΤ).
Δημιουργία του Συνηγόρου του Φοιτητή – Σπουδαστή
Είναι αναγκαία η δημιουργία ενός ανεξάρτητου θεσμού στον οποίο θα κατατείθενται καταγγελλίες για εσωτερικά ζητήματα των ιδρυμάτων που αφορούν φοιτητές ενώ παράλληλα θα παρέχει ενημέρωση σχετικά μετα δικαιώματα των φοιτητών-σπουδαστών σήμερα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: