Πιστοποίηση ατομικών δεξιοτήτων

Η αγορά εργασίας σήμερα απαιτεί υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων ώστε να είναι κάποιος παραγωγικός και ανταγωνιστικός. Τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα θα πρέπει εκτός από την εμβάθυνση σε συγκεκριμένα επιστημονικά αντικείμενα, να προσφέρουν ατομικές δεξιότητες, τις οποίες θα μπορούν οι φοιτητές ή σπουδαστές να αξιοποιήσουν στην επαγγελματική τους πορεία. Συγκεκριμένα προτείνουμε:

• Απόκτηση Επάρκειας Γνώσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα πρέπει να εισάγουν στα προγράμματα σπουδών μαθήματα και σεμινάρια εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και βασικών υπολογιστικών προγραμμάτων. Η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση θα συνοδεύεται από χορήγηση πιστοποιητικού επάρκειας γνώσης. Για σχολές και τμήματα όπου στα πλαίσια του αντικειμένου σπουδών χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες υπολογιστικές εφαρμογές να  χορηγείται και πιστοποιητικό γνώσης των εφαρμογών αυτών. Τα πιστοποιητικά επάρκειας γνώσης υπολογιστικών συστημάτων που θα χορηγεί κάθε Ακαδημαϊκό Ίδρυμα θα πρέπει να τηρούν τις προδιαγραφές που θέτει το Κράτος και να γίνονται αποδεκτά από αυτό.

• Δημιουργία Κέντρων Γλωσσομάθειας 

Τα εν λόγω Κέντρα θα μπορούν να εκπαιδεύουν σε τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες τους προπτυχιακούς φοιτητές ή σπουδαστές του εκάστοτε ιδρύματος. Μέτα την εκπαίδευση θα ακολουθούν εξετάσεις, με βάση τα διεθνή πρότυπα στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, και η επιτυχής περάτωσή τους θα οδηγεί στην απόκτηση πιστοποι- ητικού γλωσσομάθειας, ισότιμου του Κρατικού και αναγνωρισμένου από το Κράτος, και κατ’ επέκταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: