Βιβλιοθήκη-Δανεισμός

Επισκεφτείτε το site της Βιβλιοθήκης

Η βιβλιοθήκη ιδρύθηκε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αποτελεί μια από τις καλύτερες Βιβλιοθήκες των Βαλκανίων. Συνδεδεμένη με την έννοια της πληροφόρησης αιμοδοτεί όλη την γνωστική και ερευνητική λειτουργία του και ρυθμίζει την ομαλή ροή πληροφοριών σε φοιτητές, διδάσκοντες αλλά και κάθε είδους ερευνητές που την χρησιμοποιούν.

Βασικός στόχος της βιβλιοθήκης είναι η δυναμική ανάπτυξη των συλλογών της, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μελών τις ακαδημαϊκής κοινότητας. Την περίοδο αυτή η βιβλιοθήκη αριθμεί 280.000 βιβλία .340.000 τόμους, 1.650 έντυπα περιοδικά και περίπου 7.000 ηλεκτρονικά περιοδικά.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά από τις 9 πμ έως τις 10 μμ ενώ το Σάββατο από τις 9 πμ έως στις 3 μμ. Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να δανεισμού μεταξύ 9 πμ.-2 μμ. και 3 μμ.-7μμ. και το Σάββατο από τις 9 πμ.-1 μμ. προσκομίζοντας στην φοιτητική τους ταυτότητα  και αφού πρώτα παρακολουθήσουν σχετικά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Κάθε φοιτητής έχει το δικαίωμα δανεισμού έως εφτά (7) βιβλία την φόρα και για διάστημα 10 ημερών.

Ανανέωση στα ήδη δανεισμένα βιβλία μπορεί να γίνει μόνο για 2 ημέρες. Οποιαδήποτε καθυστέρηση επιστροφής χρεώνεται με  0,15 ευρώ ανά ημέρα, ενώ μετά το πέρας δύο εβδομάδων ο φοιτητής χάνει το δικαίωμα δανεισμού για ένα χρονικό διάστημα.

ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ

Στην βιβλιοθήκη υπάρχουν και φωτοτυπικά μηχανήματα που δουλεύουν με ειδική κάρτα αξίας 2 ευρώ έκαστη η οποία διατίθεται από τον υπεύθυνο και είναι στην διάθεση των φοιτητών κατά τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Εδώ ο φοιτητής μπορεί να φωτοτυπήσει οποιοδήποτε βιβλίο δανειζόμενο ή μη, με εξαίρεση τα πολύτιμα και σπάνια βιβλία που κινδυνεύουν από φθορά. Επιπρόσθετα, τα προς φωτοτύπηση βιβλία μπορούν να γίνουν και στο τμήμα πληροφόρησης και εξυπηρέτησης αναγνωστών βιβλιοθήκης μετά την συμπλήρωση του ειδικού εντύπου παραγγελίας φωτοτυπιών.

Η φωτοτύπηση των σελίδων από τα βιβλία γίνετε το ταχύτερο δυνατό και η παραλαβή τους από το τραπεζάκι ελέγχου στην είσοδο της βιβλιοθήκης. Το κόστος κάθε φωτοτυπίας ανέρχεται στα 0,04 ευρώ. Στην περίπτωση που κάποιος φοιτητής επιθυμεί την φωτοτύπηση ολόκληρου βιβλίου ή τόμου οφείλει να λάβει ειδική άδεια από την διεύθυνση της βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοθήκη αποτελεί ενιαίο οργανισμό και αυτό συνιστά μια από τις βασικές καινοτομίες που εισήγαγε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Με αυτόν τον τρόπο η βιβλιοθήκη αναπτύχθηκε σημαντικά, πραγματοποιώντας επιτεύγματα που την έφεραν στην πρωτοπορία των Ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Διευθυντής: 28310 77801                                              Παραγγελίες: 28310 77808
Γραμματεία βιβλιοθήκης: 28310 77800                  Τμήμα επεξεργασίας υλικού: 28310 77816
Δανεισμός εξυπηρέτηση: 28310 77802                   Είσοδος: 28310 77810

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: