Το Τμήμα

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι ένα σύγχρονο τμήμα που σκοπό έχει την προαγωγή της έρευνας και της διδασκαλίας στην πολιτική επιστήμη για την εμβάθυνση και κριτική διαχείριση των πολιτικών ζητημάτων αλλά και την μετάδοση των απαραίτητων δεξιοτήτων, τεχνικών και μεθόδων. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αντίστοιχα τμήματα στα ελληνικά πανεπιστήμια, που διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο νομικών σχολών, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Κρήτης συγκροτήθηκε εξαρχής και διαμορφώθηκε σε αμιγή βάση. Ακριβώς επειδή συγκροτήθηκε χωρίς θεσμικές δεσμεύσεις με άλλους κλάδους ή γνωστικά αντικείμενα, στους στόχους του περιλαμβάνεται η γνήσια διεπιστημονικότητα. Ο συνδυασμός αυτός του επιτρέπει να αναδείξει τόσο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γνωστικού του αντικειμένου όπως αυτό έχει διαμορφωθεί διεθνώς, όσο και να συνεργαστεί με άλλους επιστημονικούς κλάδους στη βάση κοινών συνεργασιών για την προαγωγή της έρευνας και της διδασκαλίας. Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει πολιτικούς επιστήμονες, ικανούς να αντεπεξέλθουν στις σύνθετες απαιτήσεις γνώσης και διαχείρισης των πολιτικών φαινομένων και της σύγχρονης δημόσιας πολιτικής σε εθνικό, υπερεθνικό και διεθνές επίπεδο. Προσφέρει μαθήματα και ερευνητική επίβλεψη στα βασικά πεδία (πολιτική φιλοσοφία και πολιτική θεωρία, συγκριτική και ευρωπαϊκή πολιτική, δημόσιες πολιτικές, πολιτική κοινωνιολογία, διεθνείς σχέσεις) καθώς επίσης και δεξιότητες απαραίτητες στους σημερινούς φοιτητές (Αγγλικά, χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, χρήση SPSS, κ.α.). Στη βάση αυτή και σε συνδυασμό με τη συνεχή επιστημονική και ερευνητική ενασχόληση και παρουσία των μελών του, το Τμήμα φιλοδοξεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της πολιτικής επιστήμης στην Ελλάδα καθώς και στην αναβάθμιση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της ελληνικής πολιτικής στην Ελλάδα και την ΕΕ.

 

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στεγάζεται στα κτίρια της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου και συγκεκριμένα στο κτίριο Β1, στο οποίο υπάρχουν δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας, οκτώ (8) γραφεία διδασκόντων και δύο (2) εργαστήρια (Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης), στο κτίριο Β2 όπου βρίσκεται η Διοίκηση του Τμήματος και στο κτίριο Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, στο οποίο βρίσκονται έντεκα (11) γραφεία μελών ΔΕΠ, μία (1) αίθουσα συνεδριάσεων, μια (1) αίθουσα διδασκαλίας, η αίθουσα μεταπτυχιακών φοιτητών και ένα (1) εργαστήριο (Δημόσιας Πολιτικής και Διοίκησης). Επίσης, στο συγκρότημα Α λειτουργεί το εργαστήριο Στατιστικής και Πολιτικής Έρευνας.

Φυσική Πρόσβαση στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης: η Πανεπιστημιούπολη Γάλλου βρίσκεται δίπλα στο χωριό «ο Γάλλος», περίπου πέντε (5) χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Ρεθύμνου. Από το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, η πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου γίνεται μέσω της οδού Σταμαθιουδάκη με κατεύθυνση Δυτικά (προς Χανιά). Στη διασταύρωση του Στρατοπέδου, σχετική σήμανση υποδεικνύει στροφή νότια με κατεύθυνση προς το χωριό «ο Γάλλος».
Εκτός πόλεως, από την Εθνική Οδό (Αυτοκινητόδρομος 90) στο ύψος του κόμβου Ατσιποπούλου (το δυτικότερο κόμβο εισόδου στην πόλη) και συγκεκριμένα στη δεξιά έξοδο της ανατολικής πλευράς του κόμβου, υπάρχει στα πενήντα (50) μέτρα παράκαμψη με σήμανση για το Πανεπιστήμιο.

xartis

Για την πρόσβαση στο κτίριο Πολιτικής Επιστήμης, βλ. χάρτη στο παρακάτω link: http://www.uoc.gr/university/map/uocgallosmap.html

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: