Οι Γενικές Συνελεύσεις δεν είναι αυτοδιαχειριζόμενα ‘’στέκια’’ συνάδελφοι της Αριστεράς!!!


10313033_10203699087777441_3222452714973729687_n

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014. ‘’Επιχειρήθηκε’’ η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης όλων των σχολών με το ‘’έτσι θέλω’’ από τους συναδέλφους κυρίως των ΑΡΕΝ-ΕΑΑΚ.

Η θέση μας ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ :

Το Πανεπιστήμιο για εμάς αποτελεί έναν χώρο ανταλλαγής ιδεών και απόψεων όποια απόχρωση κι αν έχουν. Αποτελεί έναν χώρο που προάγει την Επιστήμη και τις γνώσεις στους φοιτητές. Ως την μόνη πολιτική, φοιτητική και οργανωμένη παράταξη πανελλαδικά, έχουμε τοποθετηθεί αμέτρητες φορές για την ουσία διεξαγωγής ξεχωριστών Γενικών Συνελεύσεων ανά Σύλλογο. Ο λόγος είναι πως το κάθε Τμήμα αντιμετωπίζει διαφορετικά ζητήματα τα οποία είναι αναγκαίο να συζητούνται σε ξεχωριστές συνελεύσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε υλοποιήσιμες προτάσεις και προτεινόμενες λύσεις για την επίλυση τους. Η ‘’φαρσοκωμωδία’’ όμως των γενικών συνελεύσεων συνεχίζεται ακατάπαυστα από την αριστερά στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου. Εχθές, και ενώ είχε αποφασιστεί η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης όλων των σχολών με πλαφόν όχι λιγότερο από 350-400 άτομα, οι συνάδελφοι των επονομαζόμενων παρατάξεων προσπάθησαν να εξαναγκάσουν το προεδρείο να ξεκινήσει την συνέλευση, την στιγμή που δεν είχε καλυφθεί το πλαφόν ούτε στο 70%!!!

Να επισημάνουμε όμως κάποια πράγματα για να είμαστε ξεκάθαροι στους φοιτητές. Εφόσον το πλαφόν σε μια συνέλευση δεν έχει καλυφθεί στην πρώτη καταμέτρηση, συνηθίζεται να δίνεται η δυνατότητα να γίνονται ακόμη δύο. Ακόμη, επιτρέπεται σε κάποιους συλλόγους (όπου τα πρωτεία έχουν Αριστερές παρατάξεις) να αποφασίζεται το ‘’σπάσιμο’’ κάποιων μαθημάτων την ίδια ώρα, με στόχο τον προσηλυτισμό φοιτητών και τον εξευτελισμό έτσι όχι μόνο τον μαθημάτων αλλά και του ίδιου του θεσμού του Πανεπιστημίου. Συνεχίζοντας, παρόλο που επιχειρήθηκε και το σπάσιμο μαθημάτων από διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε,  η συνέλευση δεν κάλυψε ούτε το 80% του πλαφόν μετά και την Τρίτη καταμέτρηση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία έντασης μεταξύ των συναδέλφων(ΑΡΕΝ-ΕΑΑΚ) οι οποίοι ήθελαν με το έτσι θέλω να πραγματοποιηθεί η συνέλευση ακόμη και μεταξύ τους!! Η στάση μας ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  ήταν η αποχώρηση από το αμφιθέατρο την στιγμή που ο πρόεδρος του Δ.Σ είχε ήδη ανακοινώσει την ακύρωση της. Η συνέλευση συνεχίστηκε ως ανοιχτή συζήτηση από τα μέλη των ΑΡΕΝ-ΕΑΑΚ, μετά και την αποχώρηση της ΠΑΣΠ, δείχνοντας την αδιαμφισβήτητη θέση τους πλέον για υποβάθμιση του θεσμού των Γενικών Συνελεύσεων όπως και όλων των Αυτόνομων και Δημοκρατικών τους διαδικασιών.

Γνωστοποιούμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εξαθλιώσει τις σπουδές και το πτυχίο μας όπως και να προβεί σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ του ιδρύματος μας, πράγμα που προτάθηκε από τους εν λόγω συναδέλφους

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: