Χαμένα Πτυχία ή Συλλογικότητα


Νιώθουμε την υποχρέωση να τοποθετηθούμε αναφορικά με τα ευτελή γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια της σύστασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι παρατάξεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΕΠ- ΕΑΑΚ), επιχειρούν με τεχνάσματα να καταστήσουν αδύνατη την διαμόρφωση νέου προεδρείου του Συλλόγου, το οποίο καταστατικά καθορίζεται από τα αιρετά μέλη του, όπως προκύπτουν από τις φοιτητικές εκλογές.

Δυστυχώς, σε αυτή τη θεσμική παρεκτροπή, οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ Π.Ε. συναινούν μέσα από κοινές τοποθετήσεις με την παράταξη της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, επιχειρώντας μια άτυπη και ανιαρή σύμπραξη με μοναδικό σκοπό, αφενός την επίτευξη προσωπικών συμφερόντων και αφετέρου την παρακώληση της συλλογικής προσπάθειας διεκδίκησης αιτημάτων των Φοιτητών, τα οποία εκκρεμούν.

Επιπολαιότητα ή συνειδητή επιλογή;

Η απάντηση προκύπτει αλόγιστα μέσα από την αδιαμφισβήτητη συμβολή και προσφορά του Συλλόγου σε κομβικά θέματα του Τμήματος. Ζητήματα που χρήζουν συλλογικής παρέμβασης.

Η αναδιαμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών, η έλλειψη Σεμιναρίων, η καθιέρωση της διπλής εξεταστικής, η αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού δηλωθέντων μαθημάτων, η καθιέρωση της Πρακτικής Άσκησης, η δημιουργία νέων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, καθώς και η κατοχύρωση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Αποφοίτων του Τμήματος είναι ζητήματα που οφείλουν να αντιμετωπιστούν συλλογικά.

Καλούμε λοιπόν, όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως παρατάξεων, πολιτικών πεποιθήσεων και ιδεολογικών φρονημάτων να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα. Υπερασπιζόμενοι κεκτημένα χρόνων, ενισχύοντας τον ρόλο και την παρεμβατικότητα του Συλλόγου μέσα από θεσμικές διαδικασίες.

Τα προβλήματα των φοιτητών δεν έχουν χρώματα. Είναι τα ίδια για όλους.

image

Advertisements

Ετικέτες: ,

About ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Αυτό είναι το επίσημο blog της Φοιτητικής Παράταξης που έθεσε νέες αρχές και δεδομένα εκπροσώπησης των φοιτητών στα Όργανα Διοίκησης και Συνδιοίκησης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης είναι η παράταξη που συνέβαλλε στην εξέλιξη του τμήματος, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και σε επίπεδο δομής και προγράμματος σπουδών. Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα από τη διαφορετική προσέγγιση των φοιτητών, που την ίδρυσαν κάτα την ακαδημαϊκή χρονιά 1999-2000. Ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, από ιδρύσεώς της, αποτέλεσε τη συνισταμένη της αντίδρασης των φοιτητών απέναντι στη διαφθορά και την αδιαφάνεια. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: