Μετεγγραφές ακαδημαϊκού έτους 2015-6: Τα αποτελέσματα


ÁÈÇÍÁ - ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÐÁÉÄÅÉÁÓ
(EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις Μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2015-6.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι φοιτητές  ΑΕΙ και ΤΕΙ  αιτηθήκατε για μεταφορά θέσης, θα μπορείτε μετά τις 17:00 μ.μ. να ενημερωθείτε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας (transfer.it.minedu.gov.gr) για τα αποτελέσματα.

Συνολικά, στο υπουργείο Παιδείας κατατέθηκαν 9.710 αιτήσεις φοιτητών, ηλεκτρονικά, που ζητούν μετεγγραφή, εκ των οποίων οι 7.830 στάλθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για την επαλήθευση των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν. Οι 1.980 αιτήσεις ελέγχονται μόνο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, καθώς δεν αναφέρονται σε οικονομικούς λόγους αλλά σε άλλες περιπτώσεις. Παράλληλα όμως, κατατέθηκαν και περίπου 800 αιτήσεις υποψηφίων για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές από ένα πανεπιστήμιο σε ένα άλλο.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι προς μετεγγραφή φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα κινηθούν οι εξής διαδικασίες:

 1. Ο υπουργός με απόφασή του θα κυρώσει τον πίνακα, με την επιφύλαξη του ελέγχου των δικαιολογητικών, που οι πρωτοετείς φοιτητές δεσμεύτηκαν στην αίτησή τους να προσκομίσουν προκειμένου να ελεγχθούν στα ΑΕΙ υποδοχής.
 2. Η απόφαση κύρωσης του πίνακα των φοιτητών ανά Σχολή ή Τμήμα κοινοποιείται στις Γραμματείες των Σχολών. Εντός 5 ημερών από τη στιγμή που οι Σχολές παραλάβουν τους πίνακες των δικαιούχων μετεγγραφής, υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων.
 3. Οι δικαιούχοι μετεγγραφής καλούνται να προσέλθουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου εκπροσώπου τους στη γραμματεία του Τμήματος υποδοχής προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά που είχαν δεσμευτεί με την αίτησή τους ότι θα υποβάλουν. Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ εργάσιμες ημέρες .
 4. Οι Γραμματείες των Σχολών ενημερώνουν το συντομότερο δυνατό τον υποψήφιο εάν από τον έλεγχο δικαιολογητικών του φακέλου του κατέστη επιτρεπτή ή όχι η εγγραφή του στη Σχολή Τμήμα υποδοχής, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαγραφή του από τη Σχολή προέλευσης και την ολοκλήρωση της εγγραφής του στο Τμήμα υποδοχής.

Οι δικαιούχοι μετεγγραφής, στη συνέχεια θα κληθείτε από τις Σχολές ή τα Τμήματα για τα οποία είχατε υποβάλει αίτηση μετεγγραφής, να υποβάλλετε τα κάτωθι δικαιολογητικά, από τα οποία προκύπτει η συνδρομή των κριτηρίων για τα οποία έχετε μοριοδοτηθεί:

 1. Εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής.
 2.  Βεβαίωση εγγγαφής στο Τμήμα προέλευσης, από την οποία θα προκύπτει και ο τρόπος εισαγωγής του.
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο, που έχει εκδοθεί εντός του έτους 2015.
 4. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος που αντιστοιχεί στους ΑΦΜ, που ο δικαιούμενος μετεγγραφής δήλωσε στην αίτησή του και από τους οποίους προκύπτει το κατακεφαλήν εισόδημα κατά το φορολογικό έτος 2014. Σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση για το τρέχουν οικονομικό έτος, ο αιτών ή και οι γονείς του υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) θεωρημένη από δημόσια Αρχή, σχετικά με τον λόγο απαλλαγής από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.
 5. Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος γονέα ή γονέων του, εάν ο ο φοιτητής έχει μοριοδοτηθεί ως ορφανός από τον έναν ή και από τους δύο γονείς.
 6. Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας.
 7. Στην περίπτωση που ο αιτούμενος μοριοδοτείται λόγω αδελφού ή αδελφής, που είναι φοιτητής-φοιτήτρια προπτυχιακού κύκλου σπουδών, θα χρειαστούν και τα ανάλογα πιστοποιητικά.

Εμείς, σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, σας ευχόμαστε να έχετε καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία! 

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Υπεύθυνα δίπλα στο φοιτητή! 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: