Ψήφισμα του Συλλόγου Προπτυχιακών Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης σχετικά με το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο


image

Σύλλογος Προπτυχιακών Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστήμιο Κρήτης
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης

Ρέθυμνο,  18 Ιανουαρίου 2016

Ως Σύλλογος Προπτυχιακών Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης και ως μελλοντικοί εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι, δεν θα μπορούσαμε να μην πάρουμε θέση απέναντι στους νέους νόμους Κοινωνικής Ασφάλισης. Δεν θα μπορούσαμε να μην εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας, απέναντι στην Ασφαλιστικές Μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται να εφαρμόσουν η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι νέες αυτές μεταρρυθμίσεις προβλέπουν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, έναν ενιαίο τύπο υπολογισμού των συντάξεων για όλους, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, τη μείωση των κύριων κι επικουρικών συντάξεων, καθώς και την κατακόρυφη αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων. Όλα αυτά τα μέτρα, καμία Κυβέρνηση, επικαλούμενη ένα Κοινωνικό Κράτος, δε θα τα ελάμβανε, χρεώνοντας στους πολίτες το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης της Οικονομίας, που επήλθε από λάθος διαχείριση της ίδιας. Η μείωση του ΑΕΠ στο 7%, δε μπορεί να χρεωθεί στις ελληνικές οικογένειες και να αντισταθμιστούν μεσω της αύξησης του ΦΠΑ και των εισφορών, ούτε φυσικά μέσω των μειώσεων των κύριων και επικουρικών συντάξεων και του βασικού μισθού.

Είναι γεγονός, πως με την Κοινωνική Πολιτική που επιχειρείται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση, όχι μόνο εγγυάται τη φτωχοποίηση των μεγαλύτερων κοινωνικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και δεν πρόκειται να επέλθει καμία Ανάπτυξη. Όπου, δίχως Ανάπτυξη δε μπορεί, ούτε να υφίσταται Κοινωνικό Κράτος, αλλά ούτε και να παράσχει το Κράτος στους πολίτες ενα αποτελεσματικό δίχτυ Πρόνοιας και προστασίας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

          Η Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας

Μαρία Ν. Σταματάκη                                                                       Στυλιανή Ζαννίκου

Advertisements

Ετικέτες: ,

About ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Αυτό είναι το επίσημο blog της Φοιτητικής Παράταξης που έθεσε νέες αρχές και δεδομένα εκπροσώπησης των φοιτητών στα Όργανα Διοίκησης και Συνδιοίκησης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης είναι η παράταξη που συνέβαλλε στην εξέλιξη του τμήματος, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και σε επίπεδο δομής και προγράμματος σπουδών. Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα από τη διαφορετική προσέγγιση των φοιτητών, που την ίδρυσαν κάτα την ακαδημαϊκή χρονιά 1999-2000. Ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, από ιδρύσεώς της, αποτέλεσε τη συνισταμένη της αντίδρασης των φοιτητών απέναντι στη διαφθορά και την αδιαφάνεια. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: