Καταγγελία του Συλλόγου Προπτυχιακών Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης στο Μ.Α.Σ.


Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης, η οποία έλαβε χώρα σήμερα, Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016, γίναμε όλοι θεατές της ανάρμοστης συμπεριφοράς από τον εκπρόσωπο του Μ.Α.Σ.

Κατά το γύρο τοποθετήσεων σχετικά με ένα ψήφισμα για επερχόμενο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το οποίο επρόκειτο να γίνει στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του Μ.Α.Σ. ζητούσε ο Σ.Φ.Π.Ε. να συμμετάσχει κατεβάζοντας άπλα ένα πανό, το οποίο θα εξέφραζε στη στήριξη μας και την συμμετοχή μας σε αυτό. Όταν όλοι οι εκπρόσωποι των υπολοίπων παρατάξεων εξέφρασαν την αντίρρηση τους για τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ο εκπρόσωπος τους ΜΑΣ, εμφανώς ενοχλημένος, αρνούμενος να αποδεχτεί τις απόψεις των υπολοίπων παρατάξεων και να επιδείξει τον σεβασμό που όφειλε, άρχισε να διακόπτει τις τοποθετήσεις και να εξαπολύει ύβρεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για όλους τους παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες στη Συνεδρίαση.

Θεωρούμε, ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν αρμόζουν σε εκπροσώπους φοιτητών. Η ανοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να ενυπάρχουν σε προσωπικότητες ατόμων που έχουν το ρόλο του εκπροσώπου άλλων συναδέλφων τους και κυρίως, ατόμων που έχουν λάβει ακαδημαϊκή εκπαίδευση- μόρφωση.

Η εξαπόλυση επιθετικών χαρακτηρισμών μέσα σε συνεδριάσεις του ανώτατου οργάνου εκπροσώπησης των φοιτητών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, είναι σαν γεγονός τραγελαφικό, απαράδεκτο και καταστρατηγούν τις επιδιώξεις και το σκοπό του Σ.Φ.Π.Ε.

Όταν το Δ.Σ. του Σ.Φ.Π.Ε. συνέρχεται ώστε να τοποθετηθεί απέναντι σε καίρια προβλήματα, τόσο της Πανεπιστημιακής κοινότητας, όσο και της Πολιτικής πραγματικότητας, όλοι οι εκπρόσωποι, όλων των παρατάξεων οφείλουν να μην παρακωλύουν τη διαδικασία με βίαιες παρεμβάσεις, να μη βιαιοπραγούν άμεσα ή έμμεσα στους συναδέλφους τους και να δείχνουν άκρατο σεβασμό και ανοχή απέναντι σε διαφορετικές ιδεολογικές και όχι μόνο αντιλήψεις που εκφράζονται κατά την έκβαση αυτού. Και αυτό ισχύει, για ΌΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!

Λυπούμεθα πολύ, που πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να καταγγέλλουμε συναδέλφους και να τους εγκαλούμε στην τάξη, να πράξουν τα αυτονόητα.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

    Η Πρόεδρος                                                                                                     Η Γραμματέας

Μαρία Σταματάκη                                                                                           Στυλιανή Ζαννίκου

 

image

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: