Ψήφισμα του Συλλόγου Προπτυχιακών Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης για το κλείσιμο της τελευταίας μεγάλης ελληνικής χαρτοβιομηχανίας


Ο κλάδος της χαρτοβιομηχανίας, ήταν ένας αρκετά δυναμικός κλάδος στην Ελλάδα, με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, πλήθος θέσεων εργασίας και με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα. Η κρίση, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία, έχει προκαλέσει ισχυρά πλήγματα στον κλάδο της παραγωγής χάρτου, καθώς από το 2011 και μετά, έκλεισαν δύο μεγάλες βιομηχανικές μονάδες.

Η ‘Αθηναϊκή Χαρτοβιομηχανία’’, η τελευταία μεγάλη βιομηχανία παραγωγής χαρτικών στην Ελλάδα, η οποία εξαγοράστηκε πριν κάποια χρόνια, όπως και άλλες, από ξένων συμφερόντων βιομηχανίες, κινδυνεύει να κλείσει οριστικά. Η ρίζα του κακού, βρίσκεται σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούλιο του 2015 στο εργοστάσιο και κατέστρεψε μεγάλο μέρος των υλικοτεχνικών υποδομών. Έτσι, οι 130 εργαζόμενοι του εργοστασίου, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, αφού οι μέτοχοι της ‘Αθηναϊκής Χαρτοβιομηχανίας’’, ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των επισκευών, καθώς τα χρήματα που πήραν από την ασφαλιστική δεν είναι τελικά όσα απαιτούσαν.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να ασκήσει ‘συμφιλιωτική’’ πολιτική. Να απαγορεύσει τις απολύσεις των εργαζομένων, επιβάλλοντας την εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της επιχείρησης, εξαντλύοντας κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, παρά το γεγονός, ότι η ασφαλιστική εταιρεία αποζημίωσε την ιδιοκτήτρια με σχετικά χαμηλό ποσόν για τις απαιτήσεις της.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ‘Αθηναϊκής Χαρτοβιομηχανίας’’, ώστε να επαναλειτουργήσει κανονικά το εργοστάσιο, καθώς το κλείσιμο του θα αποτελούσε ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα, όχι μόνο για τους εργαζομένους της βιομηχανίας αυτής, αλλά και για την Οικονομία της χώρας μας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

        Η Πρόεδρος                                                                                                Η Γραμματέας

Μαρία Σταματάκη                                                                                       Στυλιανή Ζαννίκου

image

 

Advertisements

Ετικέτες: ,

About ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Αυτό είναι το επίσημο blog της Φοιτητικής Παράταξης που έθεσε νέες αρχές και δεδομένα εκπροσώπησης των φοιτητών στα Όργανα Διοίκησης και Συνδιοίκησης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης είναι η παράταξη που συνέβαλλε στην εξέλιξη του τμήματος, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και σε επίπεδο δομής και προγράμματος σπουδών. Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα από τη διαφορετική προσέγγιση των φοιτητών, που την ίδρυσαν κάτα την ακαδημαϊκή χρονιά 1999-2000. Ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, από ιδρύσεώς της, αποτέλεσε τη συνισταμένη της αντίδρασης των φοιτητών απέναντι στη διαφθορά και την αδιαφάνεια. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: