Ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης «κόβει» την υποτροφία (έπαινο αριστείας) ύψους 1.500 ευρώ στους αριστούχους των ΑΕΙ


imageΟι εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές που ανέμεναν τον έπαινο για τις άριστες επιδόσεις τους, το οποίο συνοδευόταν από το ποσό των 1.500 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δίνονται μέσω του ΙΚΥ αλλά φέτος

Βουλευτής, επιτέθηκε στη Βουλή στον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας του να απολογηθεί για το λόγο που δεν δόθηκαν τα χρήματα στους πρωτοετείς που τα δικαιούνταν. Αναλυτικά η συζήτηση στη Βουλή είχε ως εξής:

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: Και σας ενημερώνω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ειδικά εσάς του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το 2015 και το 2016 ήταν οι δύο πρώτες χρονιές, στις οποίες δεν δώσατε εσείς, η αριστερή κυβέρνηση τον έπαινο της αριστείας στους αριστούχους των πανεπιστημιακών σχολών.

Ήταν 1.500 ευρώ για κάθε άριστο. Πέρυσι και φέτος δεν τα δώσατε. Τα χρήματα αυτά εκταμιεύονταν και δίνονταν ως ένα μικρό επίδομα ενίσχυσης στους αριστούχους φοιτητές όλων των τάξεων, όλων των σχολών, όλων των τμημάτων των πανεπιστημίων ως μια ένδειξη επιβράβευσης της ζέσης τους να εξελιχθούν.

Πάνε αυτά τα χρήματα. Επικοινώνησα εγώ με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών να μάθω για ποιο λόγο πέρυσι το 2015 και φέτος το 2016 δεν δόθηκαν χρήματα. Μου είπαν το πολύ απλό, δεν έχουμε χρήματα. Περιμένουμε κανένα ΕΣΠΑ να πάρουμε αυτά τα χρήματα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: Είναι θέμα φτώχειας, όχι αξιοκρατίας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: Είναι θέμα φτώχειας, αλλά την ίδια ώρα προσλαμβάνετε, κύριε Υπουργέ, μετακλητούς από εδώ και από εκεί. Κόψτε τους μετακλητούς, κόψτε τους Καρανίκες στου Μαξίμου και βεβαίως θα βρείτε τα 1.500 ευρώ για να τα δώσετε στους αρίστους.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: Επαναλαμβάνω, δεν είναι θέμα έλλειψης αξιοκρατίας, είναι θέμα έλλειψης χρημάτων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: