Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού.


imageimage


Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο «Athens Plaza Hotel» η εκδήλωση της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων αφιερωμένη στην Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό: «Η Παγκόσμια Διάσταση της Ελληνικής Γλώσσας ως Εργαλείο Άσκησης Πολιτιστικής Διπλωματίας».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την «Unesco».
Στην εκδήλωση διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί του γεν. Διεθυντή της ΓΓΑΕ Μιχάλη Κόκκινο (ο οποίος απουσίαζε στην Ρόδο, καθώς εκπροσωπούσε την κυβέρνηση σε εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων) και του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη (που βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη).
Ο κύριος Πατούλη συμμετείχε στις πρωινές δράσεις της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
Εν μέσω πολυνομοσχεδίου και αναμονής του «Eurogroup» της 24ης Μαϊου, ο πολιτικός κόσμος απουσίαζε με μόνη εξαίρεση την κ. Σοφία Βούλτεψη που απεύθυνε και σύντομο χαιρετισμό.
Η εκδήλωση χωρίστηκε σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος με συντονίστρια την Ίνα Ταράντου, δημοσιογράφο, συμμετείχαν ο Γιώργο Μάρκου, καθηγητής Ιστορίας Δικαίου, ο Σαράντος Καργάκος, συγγραφέας ιστορικός, ο Φραγκίσκος Βέρρος, πρέσβυς, ο Πέτρος Καψάσκης, υποψήφιος διδάκτορας Πολτιστικής Διπλωματίας, ο ποιητής Νικόλαος Περδίκης και ο Κώστας Καρκανιάς, τ. πρόεδρος του Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.
Στο δεύτερο μέρος με συντονίστρια την Μαρία Λυσάνδρου, αρχισυντάκτρια στο περιοδικό «Hellenic Nexus», συμμετείχαν η Μαίρη Μαρούλη –Ζηλεμένου, πανεπιστημιακός, Πρόεδρος Ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου Ομίλων Unesco, η Βενετία Πιτσιλαδή- Chuard, συγγραφέας και Μέλος της Ελβετικής Επιτροπής της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων Γιώργος Γαμπιεράκης και η Γιάννα Τριανταφύλλη, διευθύντρια της Φωνής της Ελλάδος.
Στο τρίτο μέρος, το σύνολο Αρχαιοελληνικής και παραδοσιακής μουσικής «ΛύρΑυλος» ταξίδεψε με νότες και μουσική το κοινό από τον Όμηρο, τον Ευρυπίδη και τον Σοφοκλή, στον Παλαμά, τον Ελύτη και τον Σεφέρη με την χρήση αρχαίων μουσικών οργάνων.
Ο kosmos μιλά Ελληνικά
Πριν από την επιτυχημένη εσπερίδα είχαν προηγηθεί, οι δράσεις της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων με σύνθημα ο «kosmos μιλά Ελληνικά».
Εθελοντές και πολίτες αλλά και οι ίδιοι οι διοργανωτές ντύθηκαν με μπλουζάκια που είχαν Ελληνικές λέξεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται στα αγγλικά και ξεκίνησαν μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου φωτογραφήθηκαν και μίλησαν με τους τουρίστες προωθώντας την Ελληνική Γλώσσα.
Υποστηριχτές και αρωγοί σ΄αυτή την προσπάθεια ήταν το IIEK ΝΕW YORK COLLEGE, το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας και ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.
Χορηγοί Επικοινωνίας: EΡΤ, Φωνή της Ελλάδας (Ελληνική Ραδιοφωνία), ENATH ΤV, «Real News», «Geopolitics & Daily News», «Hellenic Nexus», «Studio Zachariou», «www.kalimeraellada.gr»…
Χορηγός Ασφάλειας και Προστασίας της Διοργάνωσης,της Εκδήλωσης και των Δράσεων συνολικά η ΚC PROTECT.
http://www.geopolitics.com.gr/2016/05/blog-post_704.html
http://odeg.gr/

Advertisements

About ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Αυτό είναι το επίσημο blog της Φοιτητικής Παράταξης που έθεσε νέες αρχές και δεδομένα εκπροσώπησης των φοιτητών στα Όργανα Διοίκησης και Συνδιοίκησης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης είναι η παράταξη που συνέβαλλε στην εξέλιξη του τμήματος, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και σε επίπεδο δομής και προγράμματος σπουδών. Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα από τη διαφορετική προσέγγιση των φοιτητών, που την ίδρυσαν κάτα την ακαδημαϊκή χρονιά 1999-2000. Ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, από ιδρύσεώς της, αποτέλεσε τη συνισταμένη της αντίδρασης των φοιτητών απέναντι στη διαφθορά και την αδιαφάνεια. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: