Εξεταστέα Ύλη του ΥΕΠ “Θεωρίες εξουσίας στη Νεωτερικότητα” του κυρίου Κουτσογιάννη


imageΗ εξεταστέα ύλη του ΥΕΠ μαθήματος «Θεωρίες Εξουσίας στη Νεωτερικότητα«, οπως αυτή καθορίστηκε απο το διδάσκοντα A. Κουτσογιάννη 

i. G. Lukαcs: Η Πραγμοποίηση και η Συνείδηση του Προλεταριάτου (Εκκρεμές, 2006), σελ. 9-122, (α. Εισαγωγή, β. Το Φαινόμενο της Πραγμοποίησης).

ii. Th. Adorno, M. Horkheimer: Η ∆ιαλεκτική του ∆ιαφωτισμού (Νήσος, 1996), σελ. 201-276, (H Πολιτιστική Βιομηχανία. Ο ∆ιαφωτισμός ως μαζική απάτη).

iii. Μ. Foucault: Επιτήρηση και Τιμωρία (Πλέθρον, 2011), σελ. 195-258, (α. Τα μέσα της ορθής εκγύμνασης, β. Ο Πανοπτισμός).

iv. J. Habermas: Ο Φιλοσοφικός Λόγος της Νεωτερικότητας (Αλεξάνδρεια, 1993), σελ. 73-111, 139-168, 329-361, (α. Τρεις προοπτικές: αριστεροί εγελιανοί, δεξιοί εγελιανοί και Nietzsche, Παρέκβαση σχετικά με την παλαίωση του «παραδείγματος» της παραγωγής, β. Η διαπλοκή μύθου και διαφωτισμού: Horkheimer και Adorno, γ. Απορίες μιας θεωρίας της εξουσίας).

Advertisements

Ετικέτες: , ,

About ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Αυτό είναι το επίσημο blog της Φοιτητικής Παράταξης που έθεσε νέες αρχές και δεδομένα εκπροσώπησης των φοιτητών στα Όργανα Διοίκησης και Συνδιοίκησης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης είναι η παράταξη που συνέβαλλε στην εξέλιξη του τμήματος, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και σε επίπεδο δομής και προγράμματος σπουδών. Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα από τη διαφορετική προσέγγιση των φοιτητών, που την ίδρυσαν κάτα την ακαδημαϊκή χρονιά 1999-2000. Ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, από ιδρύσεώς της, αποτέλεσε τη συνισταμένη της αντίδρασης των φοιτητών απέναντι στη διαφθορά και την αδιαφάνεια. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: