Εξεταστέα Ύλη του ΥΕΠ “Πολιτική Οικονομία και Πολιτική Θεωρία” του κυρίου Νουτσόπουλου


imageΗ εξεταστέα ύλη του ΥΕΠ «Πολιτική οικονομία και πολιτική θεωρία«, οπως αυτή ορίστηκε απο τον κύριο Νουτσόπουλου, ειναι η εξής:

1. Rubin: Ιστορία οικονομικών θεωριών, σσ.29-57 και 197-277. ο

2. Adam Smith, Θεωρία των ηθικών συναισθημάτων, σσ.75-81 (Περί συμπάθειας), 108-120 (Περί αντικοινωνικών, κοινωνικών και εγωιστικών παθών), 130-150 (Περί της προέλευσης της φιλοδοξίας … και Περί της διαφθοράς των ηθικών μας συναισθημάτων …), 169-187 (Περί δικαιοσύνης και αγαθοεργίας), 307-317 (Περί του κάλλους το οποίο προσδίδει σε όλα τα έργα της τέχνης η ύπαρξη ωφελιμότητας … ) και 371-381 (Περί της φυσικής επιταγής που μας υποδεικνύει να ευεργετούμε τα κοινωνικά σύνολα).

3. Το σύνολο των παραδόσεων λογίζονται ως εξεταστέα ύλη.

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

About ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Αυτό είναι το επίσημο blog της Φοιτητικής Παράταξης που έθεσε νέες αρχές και δεδομένα εκπροσώπησης των φοιτητών στα Όργανα Διοίκησης και Συνδιοίκησης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης είναι η παράταξη που συνέβαλλε στην εξέλιξη του τμήματος, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και σε επίπεδο δομής και προγράμματος σπουδών. Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα από τη διαφορετική προσέγγιση των φοιτητών, που την ίδρυσαν κάτα την ακαδημαϊκή χρονιά 1999-2000. Ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, από ιδρύσεώς της, αποτέλεσε τη συνισταμένη της αντίδρασης των φοιτητών απέναντι στη διαφθορά και την αδιαφάνεια. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: