Εξεταστέα Ύλη του ΥΕΠ «Ανάλυση Δημόσιας Πολιτικής»


image

Ύλη Εξέτασης:

 • ∆ιαφάνειες παρουσίασης του διδάσκοντα
 • Λαδη Σ. & Νταλακου, Β. (2010), Ανάλυση ∆ημόσιας Πολιτικής, Αθήνα: Παπαζήσης Κεφ1, 3, 4
 • Αλεξόπουλος (2007) «Η μεταρρύθμιση των πολιτικών του κράτους και ο ρόλος της δημόσιας διοίκησης», στο Μακρυδημήτρης κ.α. (επιμ.) ∆ιοικητική Θεωρία και Πράξη – ∆ιοίκηση και Κοινωνία, Αθήνα: Εκδόσεις Σάκκουλα, (δες στην προσωπική μου ιστοσελίδα: http://www.arisalexopoulos.gr/files/H%20Μεταρρύθμιση%20των%20Πολιτικών%20Μα κρυδημήτρης.pdf)
 • Αλεξόπουλος (2005), «Επιστημική Κοινότητα και Συλλογική ∆ράση: Η περίπτωση του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε.», ανακοίνωση στο συνέδριο “Εργασία και Πολιτική: Συνδικαλισμός και Οργάνωση Συμφερόντων στην Ελλάδα 1974-2004 ” που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Σάκης Καράγιωργας (δες στην προσωπική μου ιστοσελίδα: http://www.arisalexopoulos.gr/files/inealex.pdf)
 • Αλεξόπουλος, Α. Πελαγίδης , Θ. (2006), Η Εμπλοκή της Ανάπτυξης και ο Ρόλος του Μεταρρυθμιστή Επιχειρηματία Πολιτικής, στο Πελαγίδης, Μητσόπουλος, Ανάλυση της Ελληνικής Οικονομίας: Η Προσοδοθηρία και οι Μεταρρυθμίσεις, Αθήνα: Εκδόσεις Παπαζήση, (δες στην προσωπική μου ιστοσελίδα: http://www.arisalexopoulos.gr/files/AlexopoulosPelagidis.pdf)

Η ύλη επιμερίζεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

 1. Η ανάλυση δημόσιων πολιτικών ως επιστημονικό πεδίο Λαδή κεφ 1
 2. ∆ημόσια Πολιτική: Τι είναι ∆.Π., Λειτουργικά Χαρακτηριστικά της ∆.Π., Τα Εργαλεία της, Οι Εμπλεκόμενοι Παίκτες, Κατηγορίες ∆ημοσίων Πολιτικών (ορισμοί, αναλυτικά εργαλεία) Λαδή, κεφ 1
 3. ∆ιαμόρφωση της Κυβερνητικής Ατζέντας: Η Ανάδειξη προβλημάτων και η υιοθέτηση εναλλακτικών επίλυσης τους: Ορθολογικό υποδειγμα, Προσαυξητισμός, Χαοτικά μοντέλα ανάλυσης (Marsch & Olsen’s Garbage Can model), Το μοντέλο των τριών ρευμάτων (Kingdon’s Three Streams Model), Επιστημικές Κοινότητες – ∆ίκτυα Πολιτικής – Συμμαχίες Υπεράσπισης (Advocacy Coalitions)
 4. Αλεξόπουλος 2005, Αλεξόπουλος, Πελαγίδης, Λαδή κεφ 3,4
 5. Υλοποίηση ∆ημοσίων Πολιτικών: Θεωρίες για την κατανόηση της εμφάνισης του ελλείμματος υλοποίησης των δημοσίων πολιτικών Αλεξόπουλος 2007, Λαδή κεφ 4
 6. Τρόποι Αξιολόγησης ∆ημοσίων Πολιτικών Λαδή κεφ 4.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: