Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Σπουδών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης


 

cropped-image21.pngΣας ενημερώνουμε, ότι εκπονήθηκε απο την αρμόδια Επιτροπή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης το νέο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών και ψηφίστηκε από τη Συνέλευση του Τμήματος στην 153η/10-06-2016 συνεδρίασή της και ανακοινώθηκε επισήμως απο την ιστοσελίδα του τμήματος.

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών, του οποίου η ισχύς θα ξεκινήσει απο το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-7, θα ισχύει τόσο για τους νέο νεοεισαχθέντες φοιτητές του τμήματος, όσο και για τους ήδη φοιτούντες σε αυτό.

Οι σπουδές ολοκληρώνονται σε οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα φοίτησης. Η επιτυχής ολοκλήρωσή τους οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου Πολιτικής Επιστήμης, για το οποίο απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε σαράντα τέσσερα (44) πλέον αυτοτελή εξαμηνιαία μαθήματα, ως εξής:

Α) δέκα οκτώ (18) υποχρεωτικά μαθήματα (ΥΠΟ),

Β) τέσσερα (4) υποχρεωτικά μαθήματα ξένης γλώσσας,

Γ) δύο (2) μαθήματα είναι ελεύθερης επιλογής από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΕΠ),

Δ) έξι (6) σεμινάρια (YΕΣ)

Ε) δέκα τέσσερα (14) επιλεγόμενα (ΥΕΠ).

ΣΤ) Η εκπόνηση πτυχιακής εργασίας είναι προαιρετική. Η ολοκλήρωση της πτυχιακής εργασίας ισοδυναμεί με δυο (2) μαθήματα ΥΕΣ, τα οποία αφαιρούνται από το συνολικό αριθμό ΥΕΣ που απαιτείται για τη λήψη του πτυχίου.

Για ακόμη μια φορά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης συμβάλλει στην διαμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών, μέσω των Πρωτοκολλημένων Προτάσεων που κατέθεσε στην Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών απο τις 23 Φεβρουαρίου 2016, με αριθμό πρωτοκόλλου 253, όπου αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια για την οικονομική στήριξη των σπουδαστών του τμήματος, διεκδίκησε την μείωση του προβλεπόμενου αριθμού Σεμιναρίων και πέτυχε την μείωση τους απο 8 σε 6 ΥΕΣ, καθώς και την μείωση των απαιτούμενων για την απόκτηση του τίτλου Σπουδών μαθημάτων απο 48 σε 44!!!

image

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστημης, αποδεικνύει έμπρακτα, ότι στέκεται μπροστά στις εξελίξεις δίνοντας λύσεις σε καίρια προβλήματα των φοιτητών του τμήματος!!!

 

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

#ΚΡΙΝΕ_ΤΟ_ΕΡΓΟ_ΜΑΣ

Μπορείτε να το επισκεφθείτε, τόσο στο πάντα ενημερωμένο blog της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης στην ενότητα «Το Τμήμα μας» και στην υποενότητα «Σπουδές», είτε ακολουθώντας το link:  https://dappolitikou.wordpress.com/σπουδές/ , όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: