Επαναφορά του Πρυτανικού Συμβουλίου και συμμετοχή φοιτητών στα όργανα διοίκησης προανήγγειλε ο υπ. Παιδείας


image
Την επαναφορά του Πρυτανικού Συμβουλίου και τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκηση προανήγγειλε ο υπ. Παιδείας Ν. Φίλης, σε συνένετυξη σε γνωστή εφημερίδα και στον δημοσιογράφο Απ. Λακασά.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας είπε τα εξής:

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ: Υπάρχει αίτημα για επαναφορά του Πρυτανικού Συμβουλίου, το οποίο είναι εύλογο. Το συζητάμε γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διοίκησης των πανεπιστημίων. Επίσης, οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετάσχουν στη λειτουργία των πανεπιστημιακών οργάνων, όπως άλλωστε ισχύει σε πολλές άλλες χώρες.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΕΙ:Ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι στον αντίποδα των δικών μας προτεραιοτήτων, όχι μόνο διότι εξυπηρετεί τη λογική «πανεπιστήμιο-επιχείρηση» αλλά διότι αποδείχθηκε μη λειτουργικός. Ως προς τα Συμβούλια, τι παρήγαγαν; Πότε αξιολογήθηκαν, πότε έστω αυτοξιολογήθηκαν; Παρατείναμε τη θητεία τους μέχρι το 2017 γιατί θέλαμε η πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει. Σημειώνω τη σύμπτωση: Ορισμένα μέλη συμβουλίων παραιτήθηκαν την ημέρα ψήφισης του ν/σ για την εκπαίδευση, δίνοντας την εντύπωση πολιτικού αντιπερισπασμού για να βοηθηθεί ο κ Μητσοτάκης. Δεν προκαλέσαμε εμείς την κρίση με τα Συμβούλια. Άλλοι την επέλεξαν.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ: Στην πραγματικότητα η ελεύθερη πρόσβαση ισχύει σήμερα, αφού εισάγεταιτο 69% των υποψηφίων. Το θέμα είναι οι όροι εισαγωγής. Οι πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να διατηρήσουν τον αδιάβλητο χαρακτήρα τους. Ωστόσο, ένα νέο σύστημα πρέπει να περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση στα ΑΕΙ. Εάν δηλαδή, οι υποψήφιοι εισάγονται σε σχολές – κάτι που θα διευκολύνειτην κινητικότητά τους – ή σε τμήματα με συγκεκριμένο αντικείμενο,όπως τώρα.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: