Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2016. Δικαιολογητικά & Προϋποθέσεις χορήγησης


imageΟι προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης μπορούν να υποβάλλουν στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας τα δικαιολογητικά τους για τη χορήγηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 κάθε Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 09.00-14.00 καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Απαραίτητες Προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος (ΦΕΚ 393Β/2013):

  1. Ο προπτυχιακός φοιτητής να διαμένει σε μισθωμένη κατοικία (στην έδρα της σχολής του) για την απόκτηση πρώτου πτυχίου.
  2. Προπτυχιακός Φοιτητής ο οποίος βρίσκεται σε βασικό έτος σπουδών, δηλαδή έως και 4ο έτος ή 6ο έτος μόνο για Ιατρική, κατά το ακαδ. έτος 2015-2016 και να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το 50% των μαθημάτων του προηγούμενου ακαδ. έτους (2014-2015).
  3. Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2015 έως 30.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.
  4. Ακίνητη Περιουσία όλης της οικογένειας (γονέων και τέκνων) με πλήρη κυριότητα ή επικαρπία έως 200 τ.μ. (στεγασμένοι χώροι) με εξαίρεση κατοικίες που βρίσκονται σε δήμο με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων.
  5. Δικαιούχος του επιδόματος είναι το πρόσωπο (υπόχρεος φορολογικής δήλωσης) που θεωρείται ότι βαρύνει φορολογικά ο φοιτητής.

Κατ’ εξαίρεση δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον είναι ορφανός από τους δυο γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται προστατευόμενο μέλος. Έγγαμη φοιτήτρια είναι δικαιούχος η ίδια εφόσον έχει δικά της εισοδήματα και συντρέχουν και οι ανωτέρω προϋποθέσεις.

img_4584img_4585img_4586

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: