Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών


img_4746

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1999, ως Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, αναδεικνύοντας την παγκόσμια διάσταση του φαινομένου, που παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις διεθνείς συμβάσεις, παραμένει ακόμη ισχυρό.
Η Βία κατά των Γυναικών είναι φαινόμενο διαχρονικό, ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει σύνορα, κοινωνική τάξη, μορφωτικό επίπεδο, εθνότητα ή θρησκεία. Η βία, σε όποια της μορφή, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γι’ αυτό ακριβώς μας αφορά όλους και όλες.
Η 25η Νοεμβρίου είναι μία ημέρα που στρέφουμε το βλέμμα σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας, αλλά δεν μπορεί να είναι η μοναδική. Η Κοινωνία των Πολιτών οφείλει σταθερά και καθημερινά να αγωνίζεται για μια άλλη πραγματικότητα, μια κοινωνία με ισοτιμία, ίσες ευκαιρίες, σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για μια κοινωνία που δεν διακρίνει τα φύλα.

Advertisements

Ετικέτες:

About ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Αυτό είναι το επίσημο blog της Φοιτητικής Παράταξης που έθεσε νέες αρχές και δεδομένα εκπροσώπησης των φοιτητών στα Όργανα Διοίκησης και Συνδιοίκησης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης είναι η παράταξη που συνέβαλλε στην εξέλιξη του τμήματος, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και σε επίπεδο δομής και προγράμματος σπουδών. Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα από τη διαφορετική προσέγγιση των φοιτητών, που την ίδρυσαν κάτα την ακαδημαϊκή χρονιά 1999-2000. Ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, από ιδρύσεώς της, αποτέλεσε τη συνισταμένη της αντίδρασης των φοιτητών απέναντι στη διαφθορά και την αδιαφάνεια. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: