Ανακοίνωση του κυρίου Ξενάκη για το Γ´ ΥΠΟ


image

Σας ενημερώνουμε, ότι στα πλαίσια του Γ´ ΥΠΟ μαθήματος «Το Πολιτικό Σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καλούνται οι φοιτητές, που δεν προσήλθαν στην πρόοδο ή δεν είναι ικανοποιημένοι με τον βαθμό τους σε αυτήν, να εκπονήσουν υποχρεωτική εργασία η οποία θα αντιστοιχεί το 30% του τελικού τους βαθμού.

Η εργασία θα πρέπει να έχει συνταχθεί με γραμματοσειρά Times New Roman μεγέθους 12 και διάστιχο 1,5 γραμμής. Ακόμη, πρέπει να περιλαμβάνει πλήρεις αναφορές. Τέλος, ως ημερομηνία παράδοσης, ορίζεται εκείνη της εξέτασης του μαθήματος.

Η επιλογή μπορεί να γίνει από τα εξής προτεινόμενα θέματα:

  1. Ποιες οι θεσμικές αλλαγές που επέφερε η Συνθήκη της Λισσαβόνας; Συγκρίνετε με προηγούμενες συνθήκες ( Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη και Συνθήκη του Μάαστριχτ) την συνεισφορά της στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. 
  2. Αναλύστε την έννοια του Εξευρωπαϊσμού. Ποιες μορφές παίρνει και ποιες οι επιδράσεις του;
  3.  Περιγράψτε συνοπτικά την ΚΕΠΠΑ και την λειτουργία της. Ποιες οι διαφορές της από άλλες κοινές πολιτικές και ποιες οι προοπτικές βαθύτερης ενοποίησης στο πεδίο αυτό;
  4. Τι είναι το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Επιτροπή και ποια η σχέση τους με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Αναπτύξτε τη συζήτηση μεταξύ Ομοσπονδισμού και ∆ιακυβερνητισμού.
  5. Αναπτύξτε συνοπτικά τις διευρύνσεις της Ε.Ε. και τις επιπτώσεις τους στην ενοποιητική διαδικασία. Εστιάστε περισσότερο στις περιπτώσεις της Μεγάλης Βρετανίας τη δεκαετία 1960-1970 και της Τουρκίας ως υπό ένταξη χώρα.
Advertisements

Ετικέτες: , ,

About ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης

Αυτό είναι το επίσημο blog της Φοιτητικής Παράταξης που έθεσε νέες αρχές και δεδομένα εκπροσώπησης των φοιτητών στα Όργανα Διοίκησης και Συνδιοίκησης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης είναι η παράταξη που συνέβαλλε στην εξέλιξη του τμήματος, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και σε επίπεδο δομής και προγράμματος σπουδών. Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα από τη διαφορετική προσέγγιση των φοιτητών, που την ίδρυσαν κάτα την ακαδημαϊκή χρονιά 1999-2000. Ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης, από ιδρύσεώς της, αποτέλεσε τη συνισταμένη της αντίδρασης των φοιτητών απέναντι στη διαφθορά και την αδιαφάνεια. Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: