Ανακοίνωση του κυρίου Ξενάκη για το Γ´ ΥΠΟ


image

Σας ενημερώνουμε, ότι στα πλαίσια του Γ´ ΥΠΟ μαθήματος «Το Πολιτικό Σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καλούνται οι φοιτητές, που δεν προσήλθαν στην πρόοδο ή δεν είναι ικανοποιημένοι με τον βαθμό τους σε αυτήν, να εκπονήσουν υποχρεωτική εργασία η οποία θα αντιστοιχεί το 30% του τελικού τους βαθμού.

Η εργασία θα πρέπει να έχει συνταχθεί με γραμματοσειρά Times New Roman μεγέθους 12 και διάστιχο 1,5 γραμμής. Ακόμη, πρέπει να περιλαμβάνει πλήρεις αναφορές. Τέλος, ως ημερομηνία παράδοσης, ορίζεται εκείνη της εξέτασης του μαθήματος.

Η επιλογή μπορεί να γίνει από τα εξής προτεινόμενα θέματα:

  1. Ποιες οι θεσμικές αλλαγές που επέφερε η Συνθήκη της Λισσαβόνας; Συγκρίνετε με προηγούμενες συνθήκες ( Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη και Συνθήκη του Μάαστριχτ) την συνεισφορά της στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. 
  2. Αναλύστε την έννοια του Εξευρωπαϊσμού. Ποιες μορφές παίρνει και ποιες οι επιδράσεις του;
  3.  Περιγράψτε συνοπτικά την ΚΕΠΠΑ και την λειτουργία της. Ποιες οι διαφορές της από άλλες κοινές πολιτικές και ποιες οι προοπτικές βαθύτερης ενοποίησης στο πεδίο αυτό;
  4. Τι είναι το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Επιτροπή και ποια η σχέση τους με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Αναπτύξτε τη συζήτηση μεταξύ Ομοσπονδισμού και ∆ιακυβερνητισμού.
  5. Αναπτύξτε συνοπτικά τις διευρύνσεις της Ε.Ε. και τις επιπτώσεις τους στην ενοποιητική διαδικασία. Εστιάστε περισσότερο στις περιπτώσεις της Μεγάλης Βρετανίας τη δεκαετία 1960-1970 και της Τουρκίας ως υπό ένταξη χώρα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: